terug
terug

Voedzame zeewierwraps met hummus (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookKen je dat? Dat je zin hebt om iets leuks en bijzonders te koken, maar je maar niets kunt bedenken waar je zin in hebt? Dit kwam bij mij geregeld voor en daarom sla ik nu alle recepten die ik tegenkom en wel eens zou willen proberen op in mijn telefoon. Zo heb ik altijd een leuk of bijzonder recept bij de hand. Zo ook vandaag: voedzame zeewierwraps (noriwraps) met hummus en avocado. Nori is supergezond en is rijk aan eiwit en jodium. Omdat nori niet standaard op de eetlijst bij Metabolic Balance staat, kun je het beste met je begeleider overleggen of het geschikt is voor jou. En als dat zo is, zou ik maar snel de keuken in duiken… Dit wil je niet missen!

Ingrediënten:

1 portie eiwit: zelfgemaakte hummus, aanvullen met kiemgroenten naar keuze (mungbonen kiemen (taugé), alfalfa, sojabonen kiemen) (fase 3)
enkele norivellen
1 portie groente: komkommer, avocado, radijs
rasp van ½ citroen
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de komkommer en avocado in flinterdunne reepjes en de radijs in dunne plakken.
  2. Leg het noriblad op een vlakke ondergrond en bestrijk het met wat water. Het blad moet namelijk een beetje vochtig zijn, anders kan je het niet goed oprollen. Maar kijk uit! Als je het blad te nat maakt, lukt het oprollen niet goed meer en kan het gaan scheuren. Dat zou zonde zijn.
  3. Smeer een goede streep hummus op de rechterhelft (of linkerhelft) van een noriblad en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de komkommer, avocado en radijs over de hummus samen met de kiemgroenten. Druppel als laatst wat citroensap eroverheen.
  5. Rol het noriblad op en smullen maar!

Lekker, hè? En zo gezond deze zeewierwraps!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page