Wilde rijstburger
Wilde rijstburger
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen burger gemaakt van oesterzwammen en wilde rijst. Het geheim van onze sappige burgers is een zeer simpele kooktechniek. Bak zelf de lekkerste burgers! Door het bakken drogen de ingrediënten uit en ontstaat er een perfecte stevige burger.
Ingrediënten:
✓ 1 portie oesterzwammen
✓ 1 portie wilde rijst, gekookt en afgekoeld
✓ ½ portie rode ui, fijngesnipperd
✓ ½ portie rode paprika, fijngesneden
✓ 1 teentje knoflook, uitgeperst
✓ 1 tl komijnpoeder
✓ ½ tl gerookte paprika
✓ peper en Himalaya zout
olijfolie of ghee
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Verwarm een oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Snij de oesterzwammen klein en doe ze in een kom en pureer ze met de staafmixer tot een grove pasta. Doe er eventueel wat water of olie bij om er een compact geheel van te maken.
- Voeg vervolgens de wilde rijst, rode ui, rode paprika, knoflook, komijn, gerookte paprika, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.
- Vorm er vervolgens burgers van en leg ze op de bakplaat. Giet er wat olie of ghee bovenop.
- Zet de bakplaat in de oven en bak 10 minuten.
- Draai de burgers om en bak nog 10 minuten aan de andere kant. Giet er weer wat olie of ghee bovenop.
- Zodra de burgers krokant zijn, uit de oven halen en serveren met een salade.
Serveer de wilde rijstburger met wat (blad)groenten – zoals ijsbergsla, andijvie, eikenbladsla. Zo heb je weer een heerlijke maaltijd gemaakt! De oesterzwammen geven samen met de wilde rijst structuur en stevigheid aan de burgers, terwijl de wilde rijst ook nog voor een krokante touch zorgt.