Klassieke witlofsalade met appel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



In de salade van vandaag een zeer klassieke combinatie: witlof met appel. Het fris zoete van de appel is de perfecte tegenhanger voor de ietwat bittere smaak van witlof. Zeker het proberen waard dus; voor zowel lunch, of als lichte avondmaaltijd met wat roggeknäckebröd erbij. Lees gauw verder voor het recept van klassieke witlofsalade met appel:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk witlof, aanvullen met rode ui
  • 1 portie appel
  • 1 portie ei/eieren
  • verse peterselie

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • sap van een halve citroen (let op, dit valt binnen je fruitportie)
  • 1 tl mosterd (suikervrij)
  • 1 tl balsamicoazijn
  • peper en zout
Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook in een pan en kook het ei/de eieren hard in ca. 8 a 9 minuten.
2. Verwijder in de tussentijd het uiteinde van de witlof en pel de bladeren er vanaf. Was deze goed in een vergiet. Dep ze droog en snijd vervolgens in repen. Doe dit in een schaal.
3. Snijd ook de appel in dunne blokjes of reepjes en de ui in ringen. Voeg dit bij de witlof.
4. Maak nu de dressing van alle genoemde ingrediënten, en sprenkel dit over de salade in de bak zodat het even kan intrekken.
5. Hak de peterselie grof en leg dit opzij.
6. Laat het gekookte ei na de kooktijd goed schrikken onder koud water en pel deze. Leg dit in acht stukken bovenop de gemaakte salade.
7. Serveer met de verse peterselie als topping.

Herken je de smaak van deze klassieke witlofsalade met appel al? Grote kans dat je dit vroeger als kind bij je ouders thuis vaak hebt gegeten. Hoe dan ook, het is een heerlijke combinatie. Eet ze!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page