terug
terug

Witlofsalade met gegrilde aubergine

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Witlof, veel mensen vinden het maar bitter, maar als je het lekker klaarmaakt dan kan het heerlijk smaken. Witlof heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen. Zo beïnvloedt het de spijsvertering positief omdat in witlof relatief veel probiotische stoffen zitten. Zo helpt het bijvoorbeeld bij de ontgifting van de lever. Er zitten bovendien veel vezels in waardoor alle voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen. Krijg je al zin in witlof? Ik wel! Hier een heerlijk recept voor witlofsalade met gegrilde aubergine:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: Voornamelijk witlof, 1/3 deel aubergine, aanvullen met gemengde sla (of andere sla uit jouw plan)
  • peper en zout
  • 1 el balsamicoazijn

Extra

  • 1 hand amandelen (fase 3 en 4)
Bereidingswijze

1. Leg op een bord een bedje van sla.

2. Was de witlof en snijd in vier stukken. Snijd daarna de aubergine in dikke plakken en bestrooi deze met zout. Laat 15 minuten intrekken en dep daarna het vrijgekomen vocht af met keukenpapier.

3. Maak een dressing van balsamicoazijn, peper en zout.

4. Besprenkel zowel de aubergine als witlof met de dressing.

5. Verwarm een droge grillpan en grill in 4 tot 6 minuten de witlof en aubergine. Draai de groenten tussendoor een keertje om, totdat er mooie bruine grilstrepen te zien zijn.

6. Leg vervolgens de gegrilde witlof en aubergine op het bedje van sla en verdeel de jus uit de pan over het geheel.

7. Zit je al in fase drie of vier? Voeg dan als laatste nog een handje gehakte amandelen toe.

Makkelijk, gezond en erg snel! Lijkt het jullie wat? Staan er geen amandelen in jouw plan maar wel andere noten of pitten? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.

Geniet van deze heerlijke witlofsalade met gegrilde aubergine.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page