terug
terug

Witlofsalade met rosbief en venkel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookWitlof. Eén van mijn favoriete en typisch Hollandse fris-bittere groente die je op ontzettend veel manieren kunt klaarmaken. Vandaag heb ik gekozen voor de aller makkelijkste variant: rauw. Zo blijft het lekker knapperig én worden alle vitaminen en mineralen behouden. Witlof is onder meer rijk aan foliumzuur wat een gunstig effect heeft op je darmen. Daarnaast zorgen de mineralen voor een goede vochtafvoer in je lijf. Vandaag heb ik een heerlijke witlofsalade met rosbief en venkel voor jullie in de aanbieding, in de klassieke combinatie met appel. Super lekker en heel gezond dus, komt ie:

Ingrediënten:

1 portie groenten: overwegend witlof en venkel, aanvullen met radijs en rasp van een halve citroen, veldsla (of andere sla soort uit jouw lijst)
1 portie rosbief (in plakken)
1 appel
½ teen knoflook
1 tl mosterdzaad
1 tl appelazijn
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwijder het groen van de venkel, bewaar dit en snijd het andere deel in flinterdunne plakken.
  2. Snijd ook de radijsjes in vieren en de appel in kleine blokjes.
  3. Verwijder nu de onderkant van de stronken witlof (het harde gedeelte) en snijd de witlof in de lengte in tweeën. Verwijder de rest van de harde kern en haal de bladeren los van elkaar.
  4. Maak het mosterdzaad fijn in een vijzel en meng dit vervolgens met de geperste knoflook, appelazijn, citroenrasp en peper en zout.
  5. Doe de sla samen met de venkel, witlof, appel en radijs in een kom en meng hier de dressing doorheen.
  6. Leg het mengsel op je bord en maak van de plakken rosbief rolletjes. Verdeel deze over een bed van het sla-mengsel en bestrooi met een hand venkelgroen.

Klaar ben je! In deze gezonde witlofsalade met rosbief zitten ontzettend veel feestelijke combinaties die voor een goede smaaksensatie zorgen. Houd jij ervan om je bord leuk op te maken? Gebruik het plaatje bovenaan dan als voorbeeld.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page