Frisse Witlofsalade Niçoise I Recept Metabolic Balance

Witlofsalade niçoise

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Salade niçoise, er zijn gigantisch veel variaties op bedacht en het grappige is: iedereen claimt dat zijn versie de enige échte versie is. Als je het mij vraagt, is de vraag welke versie de echte is niet belangrijk. Maar wel welke versie jij het lekkerst vindt! De versie die ik vandaag voor jullie heb is er een met aardappel en ei, cherrytomaatjes, sperziebonen en natuurlijk, witlof. Qua dressing gaat er over deze witlofsalade niçoise een supermengsel van mosterd, olijfolie en verse bieslook. Genieten hoor! Komt ie:

Ingrediënten:

1 portie aardappel met ei (neem vastkokende aardappels)
⅓ portie cherrytomaten, gehalveerd
⅓ portie sperziebonen, gekookt en afgekoeld
⅓ portie witlof, losse bladeren
appelazijn
1 tl mosterd (zonder suiker of maak zelf suikervrije mosterd)
2 el olijfolie
1 eetlepel bieslook, gehakt
zout, naar smaak
zwarte peper, naar smaak

Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappels en kook deze 10 minuten in een pan met water en een snufje zout. Giet vervolgens af en spoel af met koud water.
  2. Kook het ei 8 à 10 minuten voor een hardgekookt ei.
  3. Bereid de salade voor door de gekookte aardappel in blokjes te snijden, de gekookte eieren in vieren te delen en de sperziebonen te halveren.
  4. Doe de aardappel, ei, cherrytomaat, sperziebonen en witlof in een grote saladekom.
  5. Vermeng in een kleine kom de appelazijn en de mosterd samen met de olijfolie. Proef de vinaigrette en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Giet de dressing over de salade en verdeel het gelijkmatig.
  7. Garneer de witlofsalade met vers gesneden bieslook.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke witlofsalade niçoise, past perfect als lunch op een warme dag of bij een zomerse barbecue. Proef maar snel!

Tip: ik maak altijd een dubbele portie want de salade blijft zeker 3 dagen lekker in de koelkast.

You cannot copy content of this page