Belgische witlofschotel met ei en aardappel I Recept Metabolic Balance

Belgische witlofschotel met ei en aardappel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: Belgische witlofschotel met ei en aardappel. Op deze manier heb je alle nodige voedingstoffen te pakken: verschillende vitaminen en vezels uit de witlof, eiwitten uit de – je raad het al – eieren met aardappel. De aardappel zorgt ervoor dat de aminozuren van het ei nog beter gebruikt kunnen worden. Daarnaast voegt de aardappel extra vezels toe aan de maaltijd en het geheel wordt basischer. Voor sommige mensen is dit dan ook een belangrijke eiwitportie in hun voorstellen.

Je schuift het geheel in de oven en bakt het tot het een heerlijk krokante korst heeft, terwijl de binnenkant nog heerlijk romig en sappig is: dat wil toch iedereen? En natuurlijk doe je er de nodige kruiden bij om het af te maken. Ik kan niet wachten! Lees hieronder het recept voor deze Belgische witlofschotel met ei en aardappel.

Ingrediënten:

1 portie aardappel met ei
Als alternatief kan mozzarella of feta worden gebruikt.
1 portie witlof, dungesneden
1 el ghee1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl tijm, fijngehakt
½ tl oregano, fijngehakt
Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet een middelgrote antiaanbakpan op middelhoog vuur en verwarm de ghee.
  3. Voeg vervolgens de witlof, knoflook en kruiden toe en bak het geheel 5 minuten.
  4. Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en kluts het ei los en roer het erdoor.
  5. Dek het geheel af met een laagje in dunne plakjes gesneden aardappel en voeg een scheutje water toe.
  6. Bak 15 minuten tot de aardappel gaar en goudbruin is.
  7. Haal de witlofschotel uit de oven en laat het iets afkoelen voordat je het serveert. 

Genieten maar! En het leuke aan dit recept is dat je het op verschillende momenten in kunt zetten: net warm uit de oven als avondeten, of ’s middags koud als een bijzondere lunch.

You cannot copy content of this page