Wittebonenspread
Wittebonenspread
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen gemakkelijk te bereiden wittebonendip die in slechts vijf minuten gemaakt kan worden met slechts vier simpele ingrediënten. Het resultaat is een gladde, dikke en gezonde dip met natuurlijke smaken en hartige ingrediënten. Probeer deze heerlijke dip als alternatief voor klassiekers als hummus, salsa en guacamole.
Ingrediënten:
✓ 1 portie witte bonen, als alternatief kunnen flageoletbonen of sojabonen worden gebruikt (gebruik je peulvruchten/bonen/kikkererwten uit blik of pot? Giet ze af en spoel ze goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten/bonen/kikkererwten? Week ze een nacht van tevoren in een kom met water en kook ze vervolgens 45-60 minuten voordat je ze gebruikt.)
✓ 2 el koudgeperste olijfolie (gebruik koud)
✓ 2 el appelazijn
✓ 1 teentje knoflook, uitgeperst
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Doe de witte bonen, koudgeperste olijfolie, appelazijn en knoflook in een keukenmachine.
- Maal net zolang tot het mengsel goed is gemengd.
- Doe er beetje bij beetje water bij, tot het een glad en stevig geheel is.
- Doe de witte bonen dip in een kommetje en serveer.
Witte bonen, olijfolie, appelazijn en water vormen samen een perfecte mix. De witte bonen dip kun je goed eten met rauwkost zoals wortel, bleekselderij, paprika en en radijs. Maar ook over asperges smaakt het heel goed!