Wortel-appel ontbijt met noten en zaden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Vandaag in de aanbieding: een heerlijke optie voor ontbijt bereid met olie en dus geschikt voor de mensen die in ieder geval al veertien dagen fase twee hebben gevolgd. Dit recept voor een wortel-appel ontbijt met amandelen en zonnebloempitten is samengesteld door een van onze deelnemers en ik kan je verzekeren: het is om je vingers bij af te likken. Je zult in eerste instantie misschien denken: wortel voor ontbijt? In combinatie met appel wordt de zoete smaak die in wortel zit versterkt en zul je merken dat het heerlijk bij elkaar past. Lees maar gauw verder!

Ingrediënten:

1 portie wortel
1 portie appel
1 portie amandelen en zonnebloempitten
1 el kokosolie
1 tl kaneel

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Gebruik een kleine pan en breng water aan de kook.
  2. Snijd de wortel en appel in gelijke blokjes en kook de wortel tot je er net een vork in kunt prikken. Let op: kook de wortel niet te zacht, dan gaan belangrijke voedingsstoffen verloren!
  3. Giet de wortels af en verwarm de kokosolie in een koekenpan.
  4. Bak de appel gedurende 3 minuten en voeg vervolgens de wortel toe. Bak deze nog twee minuten mee.
  5. Doe als laatste de amandelen en zonnebloempitten erbij en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
  6. Roer op het laatst de kaneel erdoor en doe het in een ontbijtkom.

Klaar is je wortel-appel ontbijt! Door de verschillende ingrediënten krijg jij voldoende variatie aan voedingsstoffen binnen en door de eiwitten in het amandel-pittenmengsel zal dit zeker met de kokosolie lang genoeg verzadiging geven.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page