Wortel-mango-marmelade met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHet is alweer een nieuwe dag en dat betekent: ontbijten. Misschien denk je wel: moet ik nu alwéér iets nieuws bedenken? Gelukkig bied ik je vandaag een makkelijke en verrukkelijke uitkomst: (rogge)knäckebröd met een friszoete marmelade van wortel en mango, zonder suiker. Samen met geitenkaas is dit een gouden combinatie, echt! En het leuke eraan is: zo heb je helemaal niet door dat er groente in je maaltijd is verwerkt omdat het zo lekker zoet smaakt. Gezond en een goede smaak, win-win dus. En als je dan ook nog een handje veldsla onderop legt, dan kan ik je verzekeren: dit smaakt naar meer! Hieronder lees je het recept voor deze wortel-mango-marmelade met geitenkaas op knäckebröd.

Ingrediënten:

1 portie wortel
1 portie mango
1 portie geitenkaas
1 portie (rogge)knäckebröd
peper en zout

Extra

blender of staafmixer
veldsla
radijs

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Breng water aan de kook in een (kleine) pan en voeg hier de wortels aan toe en kook gedurende 10 minuten (beetgaar).
  2. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees daarna in stukken (hoeft niet klein).
  3. Giet de wortels af en spoel ze goed af met koud water. Je kunt de wortels ook enkele minuten in een bakje met koud water leggen, zodat ze koud worden, of ze de avond van te voren al klaarmaken en in de koelkast bewaren.
  4. Doe vervolgens de wortel in de blender en vul dit aan met de dubbele hoeveelheid mango. Bijvoorbeeld als je portie 75 gram wortel is, dan voeg je 150 gram mango toe. Pureer dit samen tot een gladde marmelade. Je kunt dit ook met een staafmixer doen, net wat je makkelijk vindt of in huis hebt.
  5. Beleg je knäckebröd met geitenkaas en smeer daar de wortel-mango-marmelade op. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

En, klaar is je ontbijt met een heerlijke wortel-mango-marmelade! Vind je in verhouding de marmelade wat veel? Dan kun je ook een deel van je groenteportie vervangen door bijvoorbeeld sla of radijs, zodat je wel aan je portie groente komt. Dit geeft nog wat extra smaak en een lekkere bite.

Houd er ook rekening mee dat je je hele portie fruit binnen krijgt. Als je niet je de hele fruitportie in je marmelade verwerkt, kun je de rest van de mango prima apart erbij eten.

Staat er vlees in je maaltijdvoorstel, dan kan je ook je knäckebröd met kipfilet of gekookte ham beleggen in plaats van geitenkaas.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page