Gekruide Wortelburger I Recept Metabolic Balance

Gekruide wortelburger

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Ik heb me toch een lekkere vegaburger ontdekt! Deze gekruide wortelburger is alles wat je wilt: verzadigt goed, bevat veel gezonde voedingsstoffen en is vooral ontzettend lekker. En het leuke is, dat deze burger geen enkel E-nummer of kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bevat: all natural! Perfect voor een doordeweekse dag, of op een warme zomeravond op de barbecue, genieten joh. De zoete wortel in combinatie met knapperige noten en zaden: alsof er een engeltje over je tong … Lees gauw verder hoe je deze heerlijke gekruide wortelburger zelf maakt.

Ingrediënten:

¾ portie wortel, geschild en grof gesneden
(alternatief: bloemkool, broccoli, zoete aardappel, pompoen)
¼ portie ui, gesnipperd
(alternatief: prei)
1 portie amandelen, 10 minuten geweekt in warm water
1 portie zonnebloempitten
½ tl chilipoeder (optioneel)
1 el basilicum, fijngehakt
1 el ghee
peper en zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Doe de wortel in een pan met ruim water. Breng aan de kook op hoog vuur en kook de wortel gaar. (Als je voor bloemkool of broccoli kiest, kan je de groente beter wokken in plaats van koken.)
  2. Haal de amandelen uit het water en doe ze samen met de zonnebloempitten in een blender. Hak op een hoge stand totdat de noten en zaden een gladde dikke pasta vormen, voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Als de wortelen gaar zijn, laat je ze goed uitlekken en doe ze daarna in een mengkom. Prak de wortelen met een vork fijn en voeg de gesnipperde ui, noten- en zadenpasta, chilipoeder en basilicum toe. Roer de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel in gelijke porties. Neem een portie en rol deze met je handen tot een stevige bal. Herhaal dit totdat het wortelmengsel op is en druk vervolgens elke bal plat. Plet tot 2,5 cm dikte om de gekruide wortelburgers te vormen.
  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe. Als de ghee heet is doe je de wortelburgers in de pan. Bak ze 4 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Draai vervolgens de burgers om en bak nog eens 4 minuten aan de andere kant.
  6. Haal de gebakken wortelburgers uit de pan en serveer!

Oooh, wat heerlijk! Je kunt deze gekruide wortelburger natuurlijk serveren in een slawrap, maar qua smaak hoef je er eigenlijk niets meer aan te doen: die staan alleen al als een huis overeind, jammie!

En nog een laatste tip: je kunt deze burgers heel goed invriezen. Zorg dan wel voor een stuk  bakpapier ertussen zodat je ze later gemakkelijk van elkaar af krijgt.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page