Wortelroosjes
Wortelroosjes
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookKrokante, knapperige slierten van wortel gevormd tot prachtige rozen, dat is eetbare kunst! Gebruik indien mogelijk verschillende gekleurde wortels voor een extra vleugje kleur in het gerecht. Goudse kaas bindt de ringen van dun gesneden wortel aan elkaar, vervolgens gratineren en combineren met peterselie.
Ingrediënten:
✓ 1 el ghee, gesmolten
✓ 1 portie wortels, geschild
✓ 1 portie Gouda, fijn geraspt (als alternatief kan Edammer of Emmentaler worden gebruikt)
✓ 1 el peterselie, fijngehakt
✓ ¼ tl Himalaya zout
✓ ¼ tl zwarte peper
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met de gesmolten ghee.
- Rasp de helft van de wortels fijn en doe het in een kom.
- Doe er de Goudse kaas, peterselie en zwarte peper bij, meng het goed door elkaar en zet even aan de kant.
- Snijd vervolgens de andere helft van de wortels in de lengte. Breng het op smaak met zout en zet 2 minuten in de oven.
- Neem een sliert gesneden wortel en vouw deze in de vorm van een ring. Leg de ring van wortel in de muffinvorm.
- Maak een nieuwe wortelring in dezelfde muffinvorm en maak zo de lagen van de roos.
- Herhaal dit proces totdat de muffinvorm is gevuld met wortelrozen. Strooi vervolgens het wortel- en Goudse kaasmengsel erover.
- Plaats de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten.
- Zodra de wortelrozen knapperig en goudbruin zijn, kunnen ze uit de oven worden gehaald.
- Haal met een lepel de wortelrozen voorzichtig uit de bakvorm en eet smakelijk!
Wortelroosjes zijn een fantastisch gerecht of tillen elk gerecht naar een hoger niveau wanneer het als garnering wordt gepresenteerd bij een sjoemelmaaltijd. Het is eigenlijk verrassend makkelijk om te maken en zal zeker indruk maken op je gasten! Voor een etentje kun je de wortelroosjes van tevoren klaarmaken. Je hoeft ze dan alleen maar 5 minuten op te warmen in de oven, zodat ze warm worden en lekker knapperig.