terug
terug

Yoghurtijs

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookVerfrissend en verkoelend yoghurtijs, een eenvoudig dessert voor fase 4 of als je een sjoemelmaaltijd neemt. Maar ook als je zin hebt in yoghurt als lunch of diner, dan wel je portiegrootte aanpassen. Dit snelle en gemakkelijke recept kan worden aangevuld met bessen, zoals bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien, kersen of gesneden fruit zoals watermeloen, papaja, mango of kiwi voor extra zoetheid. Voeg voor een bloemige smaak verse kruiden toe, onze favoriete combinaties zijn bramen met munt, bosbessen met lavendel, frambozen met tijm of aardbeien met basilicum.

Ingrediënten:

1 portie Griekse yoghurt
1 portie vers fruit (kies één soort, combineer ze niet: bramen, bosbessen, frambozen of aardbeien)
1 tl kokosolie
>½ tl verse kruiden (munt, lavendel, tijm of basilicum)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Leg het verse fruit op een bakplaat en plaats het 2 uur in de vriezer tot het bevroren is. Je kunt natuurlijk ook fruit uit de diepvries gebruiken.
  2. Zodra het fruit is bevroren, doe je de Griekse yoghurt, het bevroren fruit, de verse kruiden en pure kokosolie in een keukenmachine.
  3. Zet de keukenmachine op de gemiddelde stand en mix tot het mengsel dik, romig en volledig gemengd is.
  4. Serveer het yoghurtijs direct of bewaar het in een afsluitbaar bakje en plaats het in een vriezer, klaar om te worden gegeten.

Een heerlijk frozen yoghurt recept dat kan worden gebruikt om eindeloze smaken te creëren. Probeer verschillende combinaties om lekkere desserts samen te stellen, of een “weer-eens-wat-anders” zomers ontbijt. Dit recept is perfect om overtollige bessen of overrijp fruit te gebruiken en het om te toveren tot een zoete traktatie.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page