Zalm op groenten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookZalm is een alom gegeten vis en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt zalm op verschillende manieren bereiden en eigenlijk smaakt het altijd goed. Oh ja, natuurlijk is het oergezond. Maar overdrijven is ook weer niet goed, doordat we nu eenmaal in een niet zo schone wereld meer leven… Dus afwisselen blijft nodig, dat geldt voor alles wat we eten.
De vetten in zalm bestaan vooral uit omega 3-vetzuren. En ook hier geldt, hoe beter de vis heeft geleefd en gegeten, hoe meer omega 3-vetzuren hij heeft aangemaakt. Wilde zalm scoort daarom beter dan gekweekte zalm. In onze blog lees je meer over de gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren. Ga nu maar lekker koken, zodat je straks weer kan smullen van dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten:

1 portie zalmfilet, als alternatief kan makreel worden gebruikt
1 portie groenten (pastinaak, prei, wortel)
1 appel
citroenrasp (biologische citroen)
groentebouillonpoeder
takje peterselie
vers gehakte dille
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was groenten en snijd in reepjes. Was de citroenrasp de schil.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel. Was peterselie en hak grof.
  3. Breng de zalmfilet op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en bak de groenten erin. Breng op smaak met bouillonpoeder. Meng de geraspte appel erdoor.
  5. Doe de citroenrasp en de peterselie erbij in de pan. Voeg wat water toe. Leg de zalm op de groenten, doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 12 minuten stomen tot de vis en de groenten gaar zijn.
  6. Voor het serveren de zalm met dille garneren.

Tips: Smaakt ook goed met andere visfilet.
Nou, dat was makkelijk hè? En lekker als je het met een fris zure appel klaarmaakt, zoals bijvoorbeeld een granny smith of een goudreinet. Heb jij het recept ook al eens voor een andere visfilet gebruikt? Leuk als je het in de comments schrijft.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page