terug
terug

Zalm in venkelbouillon met saffraan

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookIk vond het wel eens tijd worden voor een culinair hoogstandje… en wees niet bang, je hoeft geen chef-kok te zijn om dit klusje te klaren. Vandaag leg ik jullie uit hoe je een van de fijnste smaken kunt combineren met zalm, zonder dat er olie wordt gebruikt in het recept. De belangrijkste smaakmaker in dit recept is saffraan. Saffraan is een heerlijk specerij waarvan de grootste productie in Iran plaatsvindt. Dit kruid kan soms erg kostbaar zijn omdat de bruikbare delen met de hand worden geoogst: de stijlen en de stempels. Het wordt in de volksmond ook wel ‘rood goud’ genoemd. Benieuwd geworden? Hieronder lees je het recept voor zalm in venkelbouillon met saffraan:

Ingrediënten:

1 portie eiwit: zalm
1 portie groente: venkel
2 draadjes saffraan
1 (gedroogd) rood pepertje
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
 1. Breng de bouillon samen met het fijngesneden (gedroogde) chilipepertje in een soeppan en breng aan de kook met het water.
 2. Snijd in de tussentijd de groene topjes van de venkel en snijd de zachte pluimen heel fijn. Bewaar het in een kommetje, deze gebruik je later als garnering.
 3. Halveer nu de venkelknollen en verwijder de harde onderkant en indien nodig het buitenste blad. Snijd de venkel in de lengte in dunne repen.
 4. Voeg de venkel toe aan de soeppan samen met de saffraan, peper en zout. Voeg indien nodig voor de smaak nog een klein beetje bouillon toe.
 5. Laat de soep nu 5 minuten zachtjes doorkoken en haal de pan daarna van het vuur om af te koelen. Bewaar het daarna minimaal 1 uur in de koelkast om de smaak van de saffraan goed in de soep te laten trekken.
 6. Zorg dat de zalm op kamertemperatuur is en snijd de filet in 2 of 3 stukken.
 7. Verwarm de saffraan-venkelbouillon opnieuw en wanneer het voldoende is opgewarmd neem je de pan van het vuur.
 8. Schep de venkel uit de bouillon in een diep bord.
 9. Leg nu de zalm in de bouillon en binnen 2 à 3 minuten is je vis gaar.
 10. Zalm uit de bouillon scheppen en op de venkel leggen. Voeg als laatst de bouillon toe en strooi hier wat peper overheen.
 11. Garneer als laatste met een hand venkelgroen.

En? Was goed te maken toch? Zelf ben ik dol op deze zalm in venkelbouillon met saffraan en ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden. Tip: wil je wat meer groente in deze soep verwerken? Voeg dan wortel toe aan je groenteportie en kook wortelschijfjes 8 minuten (beetgaar) mee met de bouillon.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page