terug
terug

Zalm met venkel in een verrassende marinade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Dat zalm een fantastisch lekkere en oergezonde vis is, weet je al. Maar wist je ook dat zalm ontzettend goed combineert met venkel? Tot voor kort kookte ik niet vaak met venkel, simpelweg omdat ik dat niet gewend was. Maar nu kan ik me een stuk zalm zonder venkel bijna niet meer voorstellen, ik ben er dol op! Venkel heeft een frisse maar tegelijkertijd ietwat zoetige anijssmaak die goed bij vis past. Vandaag deel ik dan ook graag mijn recept voor zalm met venkel met jullie. Natuurlijk hoort daar een heerlijke marinade bij . Lees hieronder gauw het volledige recept en geniet:

Ingrediënten:

1 portie eiwit: zalm
1 portie groente: voornamelijk venkel, aanvullen met cherrytomaatjes
rasp van ½ citroen
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
¼ vanillestokje
1½ tl mosterdzaad
peper en zout
1 el verse dille (garnering)
1 el kokosolie of ghee

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

vijzel
aluminiumfolie

Bereidingswijze:
  1. Doe het mosterdzaad in de vijzel en maal goed fijn. Pers de knoflook.
  2. Meng vervolgens het mosterdzaad, knoflook, olijfolie, citroenrasp, balsamicoazijn, peper en zout en het merg uit het vanillestokje door elkaar in een grote kom.
  3. Doe het stuk zalm in de marinade en laat goed intrekken. Het beste kun je de vis minstens 1,5 uur marineren, dat raad ik dan ook zeker aan. Als je daar geen tijd voor hebt volstaat 15 tot 20 minuten ook.
  4. Snijd ondertussen de venkel in repen. Zit er veel venkelgroen aan de knol? Lekker laten zitten! Hier komt veel smaak vanaf. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën.
  5. Verwarm de ghee of kokosolie in een koekenpan. Haal ondertussen de vis uit de kom, laat goed uitlekken en leg in de pan. Bak de zalm ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  6. Zet de zalm apart en dek af met aluminiumfolie.
  7. Laat de pan op het vuur staan en giet de overige marinade in de pan. Bak hierin de venkel en cherrytomaatjes. Laat de saus licht karamelliseren. Na ongeveer 4 tot 5 minuten is het klaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Leg de zalm samen met de groente op een bord en garneer met wat verse dille.

Geniet van dit heerlijke avondmaal.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page