terug
terug

Zalm tartaar met avocado en augurk

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Je hebt het in een restaurant vast al eens voorbij zien komen: zo’n perfect cilindervormig tartaartje. Gemaakt van de meest verfijnde ingrediënten. Ontzettend lekker, en daarom heb ik vandaag voor jullie een Metabolic Balance proof recept: zalm tartaar met avocado en augurk, op smaak gebracht met verschillende verse kruiden. Deze versie is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens oergezond. Het barst van de gezonde vetten zoals omega 3 en 6 in de zalm en ook de avocado draagt hier een steentje aan bij. Augurken zijn gekozen omdat vis zo ontzettend goed combineert met ingemaakt voedingsmiddelen, tegenwoordig ook pickels genoemd – naar het Engels. En het makkelijke is, geen pan komt er aan te pas. Let op:

Ingrediënten:

1 portie zalm
Alternatief: verse tonijn
1 portie groente: overwegend avocado, aanvullen met augurk en rode ui.
2 el appelazijn
rasp van ½ citroen
peper en zout
1 el verse bieslook
1 el verse dille
1 el verse peterselie
1 el tuinkers

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

kookring

Bereidingswijze:
  1. Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes en marineer deze met de appelazijn en een beetje peper en zout. Je kunt dit zo nodig één dag van tevoren al doen. Bewaar de zalm dan afgesloten in de koelkast.
  2. Rasp de citroen met een fijne rasp en snijd vervolgens de avocado in even grote blokjes als de zalm.
  3. Hak vervolgens de bieslook, dille en peterselie fijn en meng deze samen met de avocado en citroenrasp in een kom.
  4. Was de augurk en snijd deze fijn, snipper de ui en doe alle ingrediënten, inclusief de zalm, bij elkaar in de kom en meng alles goed door elkaar. Als je wilt kun je nog wat extra peper en zout toevoegen.
  5. Schep het mengsel in een kookring op een bord en druk de bovenkant aan met de onderkant van een lepel. Laat 2 minuten rusten.
  6. Verwijder voorzichtig de ring en garneer als laatste stap je zalm tartaar met wat tuinkers.

En, ziet het er niet mooi uit? Eet smakelijk in ieder geval, want wat de smaak betreft kan het niet missen!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page