Tandoori Zeebaars met Mango Chili Salade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Tandoori gekruide zeebaarsfilets op een bedje van knapperige sla, verse mango en rode pepersalade. De verkoelende avocado en zoete mango zijn een uitstekende combinatie met de zeebaars met Indiase kruiden. Volg onderstaand recept voor een heerlijke witvis.

Ingrediënten:

1 tl pure kokosolie
1 portie zeebaarsfilets (als alternatief kan brasem, schelvis, schol, heilbot of koolvis worden gebruikt)
1 el tandoorikruiden
⅖ portie avocado
⅖ portie lollo rosso / rode sla
⅕ portie lente-ui
1 portie mango
½ tl rode chilivlokken
¼ tl Himalayazout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Bestrijk de zeebaarsfilets met kokosolie en kruid ze royaal met tandoorikruiden en zout, laat de vis 5 minuten marineren
  2. Snijd de avocado en mango in blokjes en meng in een kom samen met de lollo rosso en rode chilivlokken.
  3. Snijd de lente-ui fijn en voeg toe aan de kom, mix de ingrediënten door elkaar en doe de mango-chilisalade in een saladekom.
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg de zeebaars met de huid naar beneden in de pan. Druk de vis lichtjes aan om te voorkomen dat de vis opkrult.
  5. Bak de zeebaars 3 minuten tot de huid knapperig is en de vis bijna gaar is. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
  6. Leg de tandoori zeebaars op een bord en serveer de mangochilisalade erbij of gebruik de salade als bedje voor de zeebaars.

De authentieke tandoorikruiden bootsen de smaken na die worden gecreëerd door een traditionele tandoori-oven. Door kurkuma, gemalen gember, komijn, paprika en gemalen koriander met elkaar te vermengen, maak je je eigen tandoorikruiden. Gebruik het vervolgens bij je favoriete vis of vlees.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page