Zelf bietenwraps maken van roggemeel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookKen je dat? Dat je de hele dag kan wikken en wegen over wat je zal gaan eten ’s avonds? Dit is voor mij een bekend fenomeen, al doe ik het steeds minder vaak. Zou dat komen door de vele heerlijke recepten die op de website staan…? Wie weet. Ook vandaag kom ik weer met iets nieuws: wraps van roggemeel met biet. Je kunt tegenwoordig verschillende soorten groentewraps in de supermarkt kopen, maar zelf bietenwraps maken is veel lekkerder en helemaal niet ingewikkeld. Ik heb liever groentewraps boven de gewone variant, al is het alleen al om de feestelijke kleur. Ik zal jullie niet langer in spanning houden, zelf bietenwraps maken is met onderstaand recept een eitje!

Dit recept is niet in porties geschreven, omdat je er zelf nog een vulling voor moet maken. Let er dus op dat wanneer je de wrap(s) vult, je porties uiteindelijk overeenkomen met wat er in jouw plan staat. En goed om te weten: 10 g roggemeel staat gelijk aan 1 stuk roggeknäckebröd. Succes!

Ingrediënten (voor 2 – 3 wraps):

½ rode biet
Alternatief: paprika, zoete aardappel, spinazie
15-20 ml water
60 gr roggemeel (alternatief: boekweitmeel)
zout
1 el olijfolie
1 el kokosolie

Extra

staafmixer
deegroller

Bereidingswijze:
  1. Kook de bieten in ongeveer 30 minuten gaar in een ruime pan water met een snufje zout. Gebruik je grote bieten? Snijd deze dan eerst doormidden, of zelfs in vieren. Dit verkort de kooktijd. Gooi het kookvocht van de bieten achteraf niet weg.
  2. Rasp de bietjes, grof of fijn, en meng ze in een beslagkom samen met 35 ml kookvocht. Mix met een staafmixer tot één geheel. Let op: het is niet erg als er nog wat grove stukjes biet in zitten, dit is juist wel lekker voor de structuur van de bietenwraps straks.
  3. Voeg vervolgens het roggemeel, zout en één el olijfolie toe en begin met kneden. Kneed het geheel goed door, tot er een goede deegbal ontstaat. Heb je niet de gewenste structuur (te nat of te droog), voeg dan indien nodig nog een extra scheut water toe of één of twee lepels roggemeel.
  4. Verdeel het deeg in 4 of 5 delen en leg deze op een bord. Besprenkel met één el olijfolie, dek af met vershoudfolie en laat zo’n 10 tot 15 minuten buiten de koelkast rusten.
  5. Strooi wat roggemeel op je keukenaanrecht, zodat je deeg straks niet blijft plakken, en rol de deegballen één voor één uit met de deegroller. Probeer de bietenwraps zo dun mogelijk te maken, maar kijk uit voor scheuren in het deeg.
  6. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de bietenwraps aan beide kanten gaar, totdat ze licht verkleuren. Te lang bakken is funest voor je mooie wraps; je kunt ze dan niet gemakkelijk meer oprollen.

Zo, zelf bietenwraps maken is écht een eitje, hè. Ik hoop je met dit recept voldoende inspiratie te hebben gegeven voor een ontbijt-, lunch- of avondgerecht, zodat je niet je hoofd hoeft te breken over wat je vandaag weer eens zal koken. En het fijne is, dat je de wraps prima enkele dagen in de koelkast kunt bewaren mits je ze luchtdicht afsluit!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page