terug
terug

Zelf gemarineerde paddenstoelen: extra lekker

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Gemarineerde paddenstoelen, een fantastische toevoeging aan je maaltijd. In de pan, de oven of op de barbecue: het kan allemaal. Champignons of andere paddenstoelen hebben van zichzelf al zo’n lekkere smaak, laat staan als je deze ook nog marineert. Het liefst gebruik ik kastanjechampignons, portobello’s of oesterzwammen. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten, dus kies er vooral een waar jouw smaakpapillen blij van worden. Ik heb in dit recept enkele marinades opgeschreven die ik graag maak en ook graag met jullie deel, let op!

Op z’n Frans gemarineerde paddenstoelen

Ingrediënten:

1 el appelazijn
2 el extra vierge olijfolie
1 tl citroenrasp
1 teen knoflook
1 el verse bieslook
1 tl verse peterselie
1 el verse tijm
1 tl paprikapoeder
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de verse kruiden fijn en pers de knoflook.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Heerlijk Grieks gemarineerde paddenstoelen

Ingrediënten:

2 el Griekse olijfolie
1 el appelazijn
½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
½ kaneelstokje
1 laurierblad
1 tl korianderzaad
1 takje verse koriander
peper en zout
eventueel: 1 takje verse peterselie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

vijzel

Bereidingswijze:
  1. Kneus het korianderzaad grof in een vijzel.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin kort het korianderzaad, kaneelstokje en laurierblad. Draai na enkele minuten, ongeveer 2, het vuur weer uit. Laat afkoelen.
  3. Snijd de citroen in dunne parten en snijd de verse kruiden fijn.
  4. Mix het verwarmde mengsel met alle andere ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Oosterse paddenstoelen marinade

Ingrediënten:

2 el koolzaadolie
1 el sojasaus
1 el limoen- of citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
1 cm verse gember
1 teen knoflook
½ stengel citroengras of 1 tl sereh (citroengraspoeder)
½ chilipeper
1 el verse bieslook
1 el lente-ui (let op, dit is onderdeel van je groente portie)
peper (en zout)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Pers de knoflook en rasp de gember fijn. Snijd de chilipeper in ringen. Ben je niet zo van pittig eten? Verwijder dan eerst de zaadlijst en zaden uit de chilipeper.
  2. Kneus de stengel citroengras en snijd de bieslook en lente-ui fijn.
  3. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Het enige wat je nu nog kunt doen is de paddenstoelen marineren en wachten… Kies één of meerdere soorten paddenstoel(en) uit en ga aan de slag. Het beste kun je ze ongeveer 1 uur laten marineren, maar als je daar geen tijd voor hebt is een half uur ook goed. Geniet ervan.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page