Zelf tandoorikruiden samenstellen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookLoopt het water jou al in de mond als je aan kip tandoori denkt? Vind je de kant-en-klare tandoorikruiden uit de winkel te zout? Dan hebben wij een hoop gemeen. Om die reden ben ik de boeken in gedoken en vond ik de perfecte samenstelling voor een tandoorikruidenmix. Ik heb ‘m al een aantal keren gebruikt en ik moet toegeven: dit recept is écht goed. De smaak is echt heel puur. Ik kan zelf bepalen hoeveel zout ik erin doe. En natuurlijk doe ik er alleen natuurlijke specerijen in. Dus geen E-nummers – echt top! Het is zo klaar en je kunt veel tegelijk maken. Je zal er dus lang plezier van hebben: ga gauw aan de slag!

Ingrediënten (voor een goede voorraad):

4 el komijnzaad
1 tl nootmuskaat
8 kruidnagels
½ el cayennepeper
5 el paprikapoeder
3 el korianderzaad
½ el kaneel
½ el zwarte peper
½ el zeezout

Extra

vijzel

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een koekenpan en rooster hierin alle kruiden. Schep regelmatig om of schuif heen en weer met een spatel. Als de kruidenmix goed begint te ruiken haal je de pan van het vuur.
  2. Laat de kruiden iets afkoelen en doe ze in een vijzel. Stamp en maal de kruiden goed door elkaar. Je gaat de kruiden steeds sterker ruiken en dat is goed!
  3. Laat de kruiden goed afkoelen. Neem een pot met een deksel en doe daar de kruiden in. Je kunt het kruidenmengsel op een droge plek heel goed langere tijd bewaren.

Je tandoorikruiden zijn klaar om te gebruiken!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page