terug
terug

Zelfgemaakt bevroren fruit ijs

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHebben jullie ook zin in ijsjes door dit zonnetje? We vertellen je vandaag hoe je zelf, heel eenvoudig, een metabolic balance-proof ijsje maakt, zonder suiker. Heerlijk voor de warme zomerse dagen natuurlijk. Maar hé, ook als het wat kouder is, is het heerlijk om af en toe gezond zelfgemaakt bevroren fruit ijs te kunnen eten! Het is heel makkelijk, lees je mee hoe het moet?

Ingrediënten
  • 1 portie bevroren fruit naar keuze (uit jouw plan)
  • extra smaakmaker naar keuze (bijvoorbeeld: verse munt of citroenschil)extra
  • blender of staafmixer
Bereidingswijze

1. Voor zelfgemaakt ijs hoef je alleen maar een portie bevroren fruit in een blender of mixer te pureren. Dit kan natuurlijk ook zelf ingevroren fruit zijn, maar een portie diepvriesfruit uit de winkel is net zo goed.

2. Tijdens het pureren kun je er nog voor kiezen om kruiden, specerijen of andere smaakmakers toe te voegen. Zo vind ik bijvoorbeeld verse munt heel erg lekker om het ijs wat frisser te maken en doe ik er vaak een beetje citroenschil doorheen. Let op: gebruik een biologische citroen of zorg dat je citroen van te voren goed schoonmaakt.

3. Doe het ijs in een bakje en top af met nog een blaadje verse munt, dit staat leuk!

En lepelen maar! Wil je nog een eiwitportie toevoegen aan het zelfgemaakt bevroren fruit ijs? Dan is het ook mogelijk om wat kwark of andere yoghurt-soort uit jouw plan toe te voegen tijdens het pureren, om het geheel wat romiger te maken. De tip is wel om het ‘ijs’ gelijk na pureren te eten, of in de koelkast te zetten, anders smelt het en wordt het te vloeibaar.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page