Zelfgemaakte eiersalade op roggebrood
Zelfgemaakte eiersalade op roggebrood
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookHmmm, eiersalade. Heerlijk! En we hebben het hier natuurlijk over zelfgemaakte eiersalade. Een heerlijk recept voor ontbijt of lunch en geweldige in combinatie met een sneetje roggebrood. Lees hieronder gauw het recept:
Ingrediënten
- 1 portie eiwit: ei/eieren
- 1 portie groente: augurk en sjalot (vind je dit in verhouding wat veel? zorg dan dat je nog wat andere groente erbij eet zodat je wel aan je groenteportie komt)
- 1 el appelazijn
- 1 tl kerrie en/of kurkuma
- verse bieslook
- peper en zout
- 1 el olijfolie of walnotenolie
Bereidingswijze
1. Kook de eieren hard (ongeveer 7/8 minuten).
2. Pel de eieren en snijd ze in kleine blokjes of prak ze als je liever een fijnere structuur hebt. Als je ze met de staafmixer klein maakt, krijg je zelfs bijna zalfachtig broodbeleg. Doe wat jij het lekkerste vindt!
3. Pel de sjalotjes en snipper deze ze fijn. Was de augurken en snijd ook deze in kleine stukjes.
4. Mix nu de eieren, sjalot, azijn, kerrie en olie door elkaar en laat het geheel een uurtje trekken.
5. Smeer de eiersalade op een knäckebröd of roggebrood en strooi er wat verse bieslook overheen. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Naar wens kun je als (deel van de) groenteportie ook fijngeprakte avocado door de zelfgemaakte eiersalade doen.
Eet smakelijk!