terug
terug

Zelfgemaakte suikervrije mosterd

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookZelf mosterd maken? Dit kan heel gemakkelijk en is superlekker. Ik geef er, naast de goede smaak, ook mijn voorkeur aan omdat je zo precies weet wat je erin stopt. Waar in de winkel vaak veel suiker en e-nummers in mosterd te vinden zijn, kan ik van mijn zelfgemaakte mosterd zeggen dat deze geheel suikervrij is! Wil jij ook mosterd maken? Lees dan hieronder het recept voor mijn zelfgemaakte suikervrije mosterd, yum!

Ingrediënten:

30 gr mosterdzaad (donker)
30 gr mosterdzaad (licht)
Alternatief: mosterdpoeder
1 tl kurkuma
150 ml appelazijn
zout

Extra

staafmixer
eventueel: 1 el balsamicoazijn

Bereidingswijze:
  1. Doe zowel de donkere als lichte mosterdzaden in een kommetje en schenk de azijn erbij. Laat dit tussen de 24 en 36 uur weken op kamertemperatuur (hoe langer, hoe beter).
  2. Houd je van grove mosterd? Haal dan na het weken één of twee schepjes mosterdzaad uit de kom en zet opzij.
  3. Voeg de kurkuma en een snufje zout toe aan de kom. Mix het geheel tot een gladde massa met de staafmixer. Voeg eventueel wat balsamicoazijn toe, als je van een wat zoetere smaak houdt.
  4. Roer het eventueel apart gehouden mosterdzaad door het mengsel.
  5. Doe de mosterd in een afsluitbare pot. Laat de mosterd eerst drie dagen rijpen, zónder de deksel op de pot te doen maar dek af met keukenpapier en een elastiek of een theedoek.

Geduld moet je wel hebben als het op zelf mosterd maken aankomt, maar dan heb je ook wat! Ik ben dol op mijn zelfgemaakte mosterd en als ik eters heb zijn ze ook altijd enthousiast. Het is toch altijd net even iets leuker om zelfgemaakte suikervrije mosterd op tafel te zetten, dan een potje uit de winkel.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page