Zelfgemaakte verse rode currypasta

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Ook zo dol op curry’s? Helaas zitten er in kant-en-klare currypasta’s vaak veel onnodige ingrediënten zoals suiker, veel zout en E-nummers. Het beste is daarom om zelf een currypasta te maken, zoals deze zelfgemaakte verse rode currypasta. Zo kun je ook zelf bepalen wat er in gaat en hoe pittig je het maakt. Laat je vooral niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want veel van de kruiden heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Daarnaast kun je ook prima wat vervangen of achterwegen laten! Moet je nog iets aanschaffen? Probeer het dan eens bij een toko te kopen. Daar hebben ze vaak hele pure kruiden met geweldige smaken, voor niet zoveel geld. Ben je klaar?

Ingrediënten:
  • 3 el olijfolie
  • 3 rode pepers (zonder pitjes)
  • 1 tl citroengras (vers or gedroogd)
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl cayennepeper (optioneel voor extra pit)
  • 1 tl garam masala
  • 1 sjalot
  • peper en zout
  • 2 takjes koriander
  • 1 el limoensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 teen knoflook
Bereidingswijze

1. Snipper de sjalot en snijd de rode peper klein.

2. Doe alle ingrediënten + olijfolie in een keukenmachine en maal tot een grove pasta (dit kan ook met een staafmixer).
3. Schep het vervolgens over in een vijzel en maak het nog even extra klein om alle smaken goed tot z’n recht te laten komen.
4. Schep de pasta nu over in een potje. Vind je het te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Je kunt de currypasta vervolgens gemakkelijk in de koelkast bewaren en vaker gebruiken.

Houd je van pittig? Dan kun je nog wat pitjes van de rode peper toevoegen en dit fijn malen met de vijzel in de pasta.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page