terug
terug

Zoete Aardappel Friet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Wil jij ook graag mee kunnen doen met de frietpret bij de barbecue deze na-zomer? Waarom niet! Ik houd in ieder geval erg van friet en heb daarom deze bewuste zoete aardappel friet bedacht, lekker en gezond. Je bent er een klein kwartiertje als voorbereiding mee bezig en vervolgens neemt de oven het van je over en hoef je niets meer te doen. Lekker makkelijk, vind je niet? Lees hieronder het recept:

Ingrediënten:

1 portie zoete aardappel (als alternatief kan wortel, pastinaak of knolselderij worden gebruikt)
1 tl roggemeel (alternatief: boekweitmeel)
1 el ghee
1 eetlepel cajunkruiden
zout naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de zoete aardappelen in de wasbak en was ze goed om al het vuil te verwijderen.
  3. Leg de zoete aardappelen op een snijplank en snijd ze in even grote frietsticks.
  4. Doe de zoete aardappelfrietjes in een kom en voeg het roggemeel toe. Vermeng goed zodat de aardappel gelijkmatig wordt bedekt, laat 2 minuten staan.
  5. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  6. Voeg na 2 minuten de kokosolie, cajunkruiden en zout toe aan de kom met zoete aardappelen. Meng de ingrediënten met elkaar en leg de aardappelen in een enkele laag op de bakplaat.
  7. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten.
  8. Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en draai de frietjes met een spatel om, zodat ze niet gaan plakken.
  9. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.
  10. De friet is nu lekker krokant aan de buitenkant en zacht in het midden. Haal ze uit de oven en serveer de zoete aardappelfrietjes warm.

Zoete aardappel friet is zo lekker met het krokante laagje van roggemeel en cajunkruiden. Ik ben echt verkocht! Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken: Italiaanse kruiden, (gerookte) paprika, ras-el-hanout, van alles!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page