terug
terug

Zomerse koolsalade met paardebloem

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHeb je ooit de blaadjes van een paardebloem gegeten? Nee? Lees dan gauw verder. Deze leuke gele bloemetjes zijn rijk aan mineralen als ijzer, calcium en magnesium. Daarnaast bevatten ze ook veel vitaminen en enzymen én hebben een stimulerend effect op ontzettend veel belangrijke lichamelijke functies. Eén daarvan is het beter verteren van vetten in de lever. In paardebloem blad zitten bepaalde bitterstoffen die ervoor zorgen dat je lever beter presteert op het gebied van vetvertering. Dit is zowel beter voor je lever, als voor de lijn! Meer dan genoeg gezondheidsvoordelen dus. Probeer ze eens als wilde groente in deze heerlijke zomerse koolsalade met paardebloem, komt ie:

Ingrediënten:
  • 1 portie groenten: spitskool en paardenbloemen
  • 1/2 portie appel
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 el olie
  • peper en zout
Bereidingswijze

1. Maak de spitskool goed schoon en snijd deze in hele fijne reepjes. Was vervolgens ook de paardebloemen in lauw water.

2. Scheidt nu de bloemen van hun steel en blad en verwijder de steel. Snijd of hak de bladeren fijn. Let op: bewaar de bloemen.

3. Meng de spitskool en paardebloembladeren samen in een kom en voeg wat zout toe. Laat nu ca 30 min rusten.

4. Kneed het groente mengsel vervolgens flink door elkaar en breng op smaak met appelcider azijn, peper en eventueel nog wat zout.

5. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom.

6. Voeg nu als laatste de olie toe. Laat het geheel op een koele plaats een uur trekken. Garneer vervolgens met de bloemen.

Geniet van deze heerlijk zomerse koolsalade met paardebloem. Een vrolijke salade op tafel, en super makkelijk om te maken!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page