Zuurkool appelschotel
Zuurkool appelschotel
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEerlijk is eerlijk, nooit gedacht dat ik zuurkool in de ochtend lekker zou vinden! Maar ik kan ook bijna niet meer bedenken wat ik jaren geleden als ontbijt at. Zuurkool is gefermenteerde witte kool en super gezond. Door het fermenteren heeft de kool veel meer goede eigenschappen gekregen. Het fermenteren zorgt voor de groei van goede bacteriën, net zoals in yoghurt. Deze zogenaamde probiotica zorgt ervoor dat je de voeding beter kunt verteren en daardoor ook meer vitaminen en mineralen kunt opnemen. En natuurlijk zorgen de vezels dat je langer verzadigd blijft. Dit zijn een paar van de voordelen van de gefermenteerde witte kool. Tijd om te eten!
Ingrediënten:
✓ 1 portie oliehoudende zaden en pitten (pompoenpitten en zonnebloempitten)
✓ 1 portie groenten (zuurkool, 1 el in blokjes gesneden ui)
✓ 1 appel
✓ marjolein, tijm, komijnzaad, peper
✓ 1 portie echt roggebrood
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en fruit hierin de ui. Voeg zuurkool toe. Breng op smaak met marjolein, tijm, komijnzaad en peper. Laat het 10 minuten sudderen.
- Snijd het brood in kleine dobbelsteentjes. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en rooster de broodblokjes erin. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Rooster het zaden- en pittenmengsel in dezelfde pan.
- Was de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd de appel in kleine schijfjes. Meng de appelschijfjes met de zuurkool.
- Schik zuurkool in een schaaltje, leg het geroosterde brood erop en verdeel het zaden- en pittenmengsel erover.
Tips: Echt roggebrood (puur) is uitsluitend van volkoren roggemeel gemaakt en bevat geen tarwe.
En, word jij ook al fan van deze zuurkool variant?