terug
terug

Zuurkool oesterzwammenpotje

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookDat ik een fan ben van zuurkool wisten jullie al. En ook dit recept maak ik graag. De oesterzwammen geven een mooie stevige bite in het gerecht. Daarvoor moet je ze even goed bakken. Als je in de fase bent waarbij je vet mag gebruiken, kun je ze gerust in een eetlepel kokosolie bakken. Dan worden ze lekker knapperig. Oesterzwammen zijn net als de shiitakes paddenstoelen met een relatief hoog eiwitaandeel. Het beste eet je ze zo vers mogelijk. Je spoelt ze nooit af en eet ze ook niet rauw. Oesterzwammen bevatten verschillende vitamine B wat weer goed is voor je energie en je zenuwstelsel. Genoeg hierover, gewoon lekker smikkelen.

Ingrediënten:

1 portie oesterzwammen
1 portie groenten (zuurkool, rode paprika, 1 el in blokjes gesneden ui)
200 ml groentebouillon
1 laurierblad
1 el marjolein
snufje nootmuskaat
paprikapoeder
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zuurkool laten uitlekken. Was de paprika en snijd in stukken.
  2. Borstel de oesterzwammen zonodig met een zachte borstel, maar was ze niet. Snij ze door de helft of in vieren, afhankelijk van de grootte. Verhit een pan zonder vet, bak de oesterzwammen kort en doe ze in een schaaltje.
  3. Vervolgens de ui en paprika kort aanbakken in de pan. Doe de zuurkool erbij en giet de groentebouillon erbij. Doe het laurierblad erbij en breng verder op smaak met zout, peper, nootmuskaat en marjolein. Kook de zuurkool ongeveer 10 minuten.
  4. Meng de oesterzwammen door de zuurkool en kook alles samen nog 2 minuten. Bestrooi met paprikapoeder voor het serveren.

In plaats van nootmuskaat mee te koken, kun je ook foelie erbij doen. Foelie is wat zachter van smaak, wat lekker is om mee te koken. Zelf doe ik er dan voor het serveren wat vers geraspte nootmuskaat overheen. Dan kan iedereen zelf bepalen hoeveel ze lekker vinden. En het heeft natuurlijk wel wat om met zo’n kleine rasp het gerecht te versieren.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page