terug
terug

Zuurkoolsalade met appel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookOp zoek naar een simpel gerecht voor huisgemaakte zuurkool? Dan zit je hier goed. Zuurkool uit de winkel is al ontzettend lekker, maar wanneer je het zelf bereidt is het nét even iets specialer, al is het maar om te kunnen zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan! Let op, het recept is simpel, maar niet snel. Je hebt zeker 5 dagen nodig om de verse rauwe kool te laten fermenteren. En ook hier geldt: hoe langer je wacht, hoe intenser de smaak. Zuurkool is heerlijk als smaakmaker bij bijvoorbeeld een stuk vlees, maar vandaag maken we er een heerlijk frisse zuurkoolsalade met appel van. Lees hieronder de receptuur:

Ingrediënten:

1 portie witte kool, dungesneden
1 portie appel, in blokjes gesneden
2 el zout
1 tl karwijzaad
1 tl zwarte peperkorrels

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Meng in een grote kom de dungesneden kool met het zout. Laat de kool 10 minuten staan ​​en meng vervolgens het karwijzaad en de zwarte peperkorrels erdoor.
  2. Doe de kool, de zaden en de vloeistof in een glazen pot en dek het af met plastic huishoudfolie.
  3. Verzwaar de kool met behulp van een kleinere pot gevuld met kralen of knikkers. Bedek de glazen pot vervolgens met een theedoek en zorg dat de pot niet in direct zonlicht staat.
  4. Laat de kool minimaal 5 dagen fermenteren. Om het fermentatieproces te stoppen, kan de zuurkool in de koelkast worden geplaatst.
  5. Om de zuurkoolsalade te serveren: doe de zuurkool in een grote kom en vermeng het met de in blokjes gesneden appel.

Dat was ‘m! Zuurkool eet je natuurlijk voor de smaak, maar daarnaast is deze zuurkoolsalade met appel ook nog eens ongelooflijk voedzaam. De gefermenteerde kool bevat belangrijke probiotica en vitamines die bijdragen aan een sterk immuunsysteem, een betere spijsvertering en ook nog eens gewichtsverlies bevorderen. Top!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page