terug
terug

Zuurkoolsalade met gerookte kip, mango en mosterdzaadjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Zuurkool wordt over het algemeen voornamelijk in de winter gegeten, omdat de meeste mensen het door een stamppot doen. Je kunt deze fantastische groente echter het hele jaar door kopen, omdat je het gefermenteerd koopt en dus niet afhankelijk is van het seizoen. Het fermentatieproces gebeurt door melkzuurbacteriën, vandaar de naam ‘zuurkool’. Ik ben er dol op en het is oergezond. De zuurkool als salade eten is niet zo gebruikelijk, maar echt heerlijk en makkelijk! De combinatie van zuurkoolsalade met gerookte kip, mango en mosterdzaadjes was nieuw voor me, maar ik ben zeker fan! Lees hieronder hoe je dit lekkere en oh zo makkelijke recept maakt.

Ingrediënten:

 portie groente: zuurkool
1 portie eiwit: gerookte kip
1 portie fruit: mango
½ tl mosterdzaadjes of 1 tl zelfgemaakte mosterd
1 el olie
1 el balsamicoazijn
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

vijzel

Bereidingswijze:
  1. Laat de zuurkool goed uitlekken.
  2. Maal ondertussen de mosterdzaadjes fijn in een vijzel en snijd de mango en kip in blokjes.
  3. Meng de mango en kip door de zuurkool.
  4. Maak een dressing van de mosterd(zaadjes), olie en balsamicoazijn.
  5. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Genieten maar! Ook heerlijk om mee te nemen voor onderweg in zo’n lunchbox voor salades. Ik weet bijna zeker dat je deze zuurkoolsalade met gerookte kip nog niet eerder hebt geproefd, maar ik durf te beloven dat het echt heel erg lekker en verassend is.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page