Zwarte Bonen Burger
Zwarte Bonen Burger
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookOok zin in een lekkere burger? Speciaal voor jullie heb ik een snel, eenvoudig en gezond burgerrecept boordevol voedzame ingrediënten in elkaar gezet. Je zet zo heel gemakkelijk een vegetarisch gerecht op tafel – in minder dan een uur: de vegetarische zwarte bonen burger. Zwarte bonen geven de burger een rijke smaak en de appel zorgt voor een heerlijk zoete twist en zorgt daarnaast voor een knapperige bite. Vegetariërs worden vaak vergeten bij barbecues of familiebijeenkomsten, maar hiermee maak je zeker indruk op je gasten. Maar natuurlijk zijn het niet alleen de vegetariërs die hiervan smullen… Volg onderstaand recept om onze heerlijke en gezonde zwarte bonenburger te maken.
Ingrediënten:
✓ 1 portie zwarte bonen (Gebruik je bonen uit blik? Laat ze uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde bonen? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook ze vervolgens 45-60 minuten voordat je ze gebruikt in dit recept) – alternatieven zijn bruine bonen, kikkererwten, mung bonen of zwarte oogbonen.
✓ 1 portie rode ui, fijngehakt
✓ 1 appel, de ene helft fijngehakt, de andere helft in dunne plakjes gesneden
✓ 1 teen knoflook, fijngehakt
✓ 1 stuk knäckebröd, fijn verkruimeld
✓ ½ tl kurkumapoeder
✓ 1 tl korianderpoeder
✓ ½ tl komijnpoeder
✓ ½ tl gerookte paprikapoeder
✓ 1 el ghee
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het knäckebröd in de keukenmachine en maal het fijn, zet het vervolgens apart.
- Doe vervolgens de gekookte zwarte bonen, een halve appel, rode ui, knoflook, koriander, komijn, paprika en het gemalen knäckebröd in de keukenmachine. Mix het goed door elkaar. Tip: als je van rauwe uien houdt, bewaar dan wat ui voor de topping.
- Maak van het zwarte bonenmengsel twee gelijke ronde burgers. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de burgers met ghee en zet ze 20 minuten in de oven: draai de burgers na 10 minuten om.
- Haal de gebakken zwarte bonenburgers uit de oven en serveer met een topping van appel en eventueel de rauwe ui.
Nu kan iedereen genieten van de vegetarische zwarte bonen burger! En omdat het zo makkelijk te maken is, kun je het ook heel goed doordeweeks eten. Maar je kunt het natuurlijk ook voor speciale gelegenheden of een BBQ maken, om indruk te maken op je vrienden en familie. En het zou mij niets verbazen als ze allemaal het recept willen hebben en je bij een volgend etentje vragen om die lekkere burgers nog eens te maken!