Basis recept voor groentebouillon

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Regelmatig krijgen we een vraag over een recept voor groentebouillon. Vandaag hebben we een gemakkelijk recept voor je! Niet alleen goed te gebruiken in de eerste fase van het voedingsplan, maar ook heel handig om de eerste 14 dagen van fase 2 als basis te gebruiken om de maaltijd mee te bereiden. Je kunt de bouillon goed invriezen in ijsblokjeszakken of -bakje, zodat je elke keer een kleine portie kunt gebruiken. Dus maak een lekkere grote hoeveelheid! Lees hieronder het basis recept voor groentebouillon:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: wortel, venkel, selderij, ui en prei
  • verse peterselie
  • verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 el oregano
  • 1 el marjolein
Bereidingswijze

1. Was en snijd de groentes tot gelijke eetbare stukken. Snijd de gember en knoflook fijn, evenals de verse peterselie.

2. Stop de gesneden groentes, de specerijen en de kruiden in een grote soeppan. Voeg 1 liter koud water toe, breng het aan de kook en laat het een uurtje pruttelen. Hierna nog een half uur laten rusten.

3. Klaar? Gebruik een fijn vergiet om de bouillon af te gieten en breng op smaak met peper en zout.

Zeker in deze koude tijden, is het fijn om een voorraad te hebben. Maak daarom een grote pan en vries het in verschillende porties in. Zo heb je altijd verse groente bouillon.

En? Dat was een makkelijk basis recept voor groentebouillon toch? Bovendien is deze soep hartstikke lekker en gezond door de vele groentes. Geniet er van!

Tip: om extra smaak toe te voegen aan je bouillon hebben wij beschreven hoe je zelf bouillonpoeder kunt maken. Neem vooral een kijkje!

Mocht je bouillon nodig hebben voor een ander recept en geen tijd hebben om deze bouillon te maken, dan geven wij bij Metabolic Balance de voorkeur aan verse bouillon met lokale ingrediënten verkrijgbaar bij de biowinkel (van bijvoorbeeld Kleinste Soep Fabriek) of supermarkt (van bijvoorbeeld Fundo). Als tweede optie kiezen wij graag voor bouillonpoeder, omdat hier geen harde vetten voor nodig zijn om er een blokje van te maken. Let er wel op dat er geen gist in zit (E621).

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page