Gestoofde lamsbout met pruimen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookGestoofde lamsbout met pruimen, een recept wat gewoon altijd lukt en absoluut heerlijk is! Krijg je veel bezoek en heb je geen zin om dan nog de hele tijd bezig te zijn? Dan is dit recept een uitkomst. Je maakt het een dag van te voren en je hoeft niet bang te zijn dat het dan niet meer lekker is. In tegendeel, hoe meer tijd het vlees krijgt alle smaken op te nemen, hoe beter het smaakt! Lees hieronder het recept voor gestoofd lamsvlees met pruimen, saffraan en kaneel. Let op: een stoofgerecht maak je vaak als je meerdere eters hebt, let dus goed op de hoeveelheden die jij nodig hebt!

Ingrediënten:

2 el kokosolie en 1 el olijfolie
500 gr lamsbout
1 portie groente p.p.: voornamelijk wortel, aanvullen met ui
2 tenen knoflook
1 kaneelstokje
1 tl gemalen koriander
1 tl chilivlokken
verse peterselie
peper en zout
3 el appelazijn
Wild fond of -bouillon
1 portie pitloze gedroogde pruimen (dat is ongeveer 1/3 van een portie verse pruimen) (let op: laat de gedroogde pruimen één nacht van te voren weken in een ruime kom met water).

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

1 glas rode wijn (als je in fase drie of vier zit)

Bereidingswijze:
  1. Schil de knoflook en snijd de uien en wortel in ringen of stukken.
  2. Verhit de kokosolie en de olijfolie in een grote braadpan, bak hierin de uien en pers de knoflook uit. Bak op matig vuur. Voeg na enkele minuten de wortel toe.
  3. Kruid de lamsbout met de rest van de kruiden: koriander, chilivlokken en peper en zout naar smaak.
  4. Als de ui wat glazig is, doe je de lamsbout erbij en braad het aan alle kanten goed aan.
  5. Voeg dan de appelazijn (of rode wijn) en bouillon toe, tot de lamsbout nagenoeg onder staat. (tip: Het beste is om de bouillon warm te maken en de wijn erbij te doen, zodat het warm bij het lam wordt toegevoegd).
  6. Doe als laatste de geweekte pruimen (evt. in kleine stukken snijden) erbij.

En afwachten maar! Als het geheel goed warm is, kun je een sudderplaatje op het vuur leggen, zodat het geheel langzaam gaat, een beetje afhankelijk van de tijd die je hebt. Het is ook heel handig om een dag van tevoren alles al klaar te maken, zodat het op de dag zelf nog maar een uurtje hoeft te trekken. De smaken trekken dan goed in het vlees. En zoals altijd geldt ook hier: hoe beter de wijn die je gebruikt, hoe lekkerder de gestoofde lamsbout met pruimen zal smaken.

Tip: Je kunt de pruimen als een soort compote erbij serveren, maar je kunt het geheel ook pureren en als saus opdienen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page