Gevulde aubergine
Gevulde aubergine
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookDe aubergine wordt in dit recept omgezet tot een vijfsterrengerecht door de groente te roosteren totdat deze zacht en rokerig is. Het vruchtvlees van de aubergine wordt sappig en hartig, ideaal om te vullen met bijvoorbeeld kaas, paprika en verse kruiden.
Ingrediënten:
✓ 1 portie fetakaas, in blokjes (als alternatief kan halloumi of mozzarella worden gebruikt)
✓ ¾ portie aubergine
✓ ⅛ portie gele paprika, fijngesneden
✓ ⅛ portie rode paprika, fijngesneden
✓ 1 tl knoflook, uitgeperst
✓ 1 tl rozemarijn
✓ ½ tl basilicum, fijngehakt
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Verwarm een oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit.
- Snij het vruchtvlees van de aubergine klein en doe het in een koekenpan, samen met de gele en rode paprika, knoflook en rozemarijn.
- Zet de pan op middelhoog vuur en bak gedurende 10 minuten.
- Vul vervolgens de aubergine met het mengsel en leg de aubergine op de bakplaat.
- Bestrooi elke aubergine met de fetakaas en basilicum.
- Leg de gevulde aubergine in de oven en bak 20 minuten.
- Laat de gevulde aubergine 5 minuten afkoelen en serveer.
Omdat de aubergine snel droog kan worden als je het bakt, kun je een beetje bouillon in de pan erbij doen. Dat is altijd een goed idee, omdat de aubergine heel veel olie opzuigt.
Je zou de olie beter kunnen gebruiken als je het geheel in de oven zet.
Een eenvoudig recept voor aubergines gevuld met verschillende voedzame ingrediënten en groenten. Dit is een ultiem vegetarisch hoofdgerecht – of het nu voor lunch of diner is – waar ook vleesliefhebbers zeker van zullen genieten.