Knolselderijpaté

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een groentepaté gemaakt van knolselderij met een nootachtige, aardse smaak. Eenmaal geroosterd, wordt de smaak van de knolselderij intenser. Vervolgens meng je dat met romige witte bonen om er een gladde groentepaté van te maken.

Ingrediënten:

1 portie knolselderij
1 portie witte bonen (Bij bonen uit blik: giet ze af en spoel ze goed af. Bij gedroogde bonen: laat ze een nacht in een kom met koud water weken en kook ze voor gebruik 45-60 minuten) – als alternatief kunnen zwarte bonen, bruine bonen of kievitsbonen worden gebruikt.
1 portie knäckebröd
1 tl knoflook, fijngehakt
1 el ghee
1 el dille
¼ tl zwarte peper
¼ tl Himalaya zout
⅛ tl nootmuskaatpoeder

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Schil en snij de knolselderij in blokjes, leg ze op de bakplaat en besprenkel met ghee.
  3. Rooster de knolselderij in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar en knapperig.
  4. Doe in een keukenmachine de geroosterde knolselderij, witte bonen, knoflook, resterende ghee, dille, peper, zout en nootmuskaatpoeder.
  5. Mix de ingrediënten in ongeveer 5 minuten tot een gladde puree.
  6. Leg drie vellen plasticfolie op het aanrecht op elkaar en giet de puree in het midden.
  7. Vouw de plasticfolie over de puree en draai de uiteinden dicht, zodat er een soort afgesloten worst ontstaat.
  8. Zet dit geheel 2 uur in de koelkast om op te stijven, zodat het een soort paté wordt.
  9. Als het is opgestijfd haal je het plasticfolie eraf. Snijd de groentepaté met een scherp mes in plakken en serveer op knäckebröd.

Dit gerecht is perfect als doordeweekse lunch of op knäckebröd. De smeuïge en rijke knolselderijpaté kan apart worden gegeten of kan ook worden geserveerd in combinatie met rauwkost en brood. Dan natuurlijk wel je portiegrootte aanpassen.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast om de paté goed te kunnen snijden. Bij kamertemperatuur wordt de paté te zacht en glad.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page