Kruidige witvis met kokosmelk (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Je krijgt eters thuis, maar niet veel tijd om te koken? Deze vis met kruiden en kokosmelk smaakt heerlijk en staat zo op tafel. Zelf ben ik dol op witvis, niet alleen omdat het super lekker is, maar ook nog eens oergezond en makkelijk te variëren in tal van gerechten. Vandaag staat dus kruidige witvis met kokosmelk op het menu, een parel van een recept. Ik ga direct aan de slag, komt ‘ie:

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: witvis filet, zonder graten (zeebaars, kabeljauw, koolvis en pangasius)
  • 1 portie groente: cherrytomaatjes, aanvullen met lente-ui (garnering)
  • sap van 1 limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen limoen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk (fase 3)
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse dille
  • 1 hand verse koriander
  • 1 hand verse basilicum (garnering)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Extra

  • sambal of chilipeper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de kokosmelk met het limoensap en de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Houd je van een beetje pit in je maaltijd? Roer dan een lepel sambal door je saus of snijd wat ringen chilipeper en strooi deze over je vis.
  3. Snijd de verse kruiden fijn en snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Let op, gooi de uitgeperste limoen niet weg, maar snijd deze in plakjes.
  4. Pak een ovenschaal en leg er de helft van de witvis in, doe hierover de helft van de kruiden en de helft van de kokos-limoensaus. Herhaal dit voor de tweede helft van de witvis.
  5. Leg als laatste de cherrytomaatjes en de limoenplakjes eromheen. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  6. Garneer het gerecht als het gaar is met wat in ringen gesneden lente-ui en blaadjes basilicum.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page