Vers gevulde tomaten uit de oven
Vers gevulde tomaten uit de oven
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookTomaten zijn erg veelzijdig, je kunt er ontelbare recepten mee maken. Mijn favoriet (of één van mijn favorieten, het zijn er onderhand aardig veel…) is om ze te vullen en te grillen in de oven. Het is super simpel, ziet er toch feestelijk uit en de smaak is bijzonder lekker. Zelf vind ik de versie met spinazie en geitenkaas echt een winnaarsrecept. Ik ga direct aan de slag, hieronder lees je het recept voor vers gevulde tomaten:
Ingrediënten
- 1 portie groente: 2 (vlees)tomaten, spinazie, aanvullen met rode ui
- 1 portie eiwit: geitenkaas
Alternatief: feta, ricotta, hüttenkäse/ cottage cheese - 1 teen knoflook
- 1 el kokosolie
- 1 el olijfolie
- 1 el oregano, gedroogd of vers
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC op de grillstand.
- Snijd een dun plakje van de onderkant van de tomaten zodat ze blijven staan en een flink kapje van de bovenkant. Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met een snufje zout.
- Snijd de geitenkaas in blokjes en snijd de spinazie grof. Pers de knoflook en snipper de ui.
- Verhit vervolgens de kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de spinazie toe na 2 à 3 minuten en laat deze slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout en oregano.
- Vul de tomaten met het spinaziemengsel en leg de geitenkaas erbovenop.
- Besmeer de tomaten met olijfolie en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven.
Eet smakelijk! En geniet van deze vers gevulde tomaten.