terug
terug

Aziatische ratatouille vol met verse groente

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Tijd voor ratatouille! Heb je dat nog nooit gemaakt? Geen enkel probleem, ik loods je er zo doorheen. Ik maak ‘m elke keer weer anders, en vandaag is de Aziatische ratatouille aan de beurt. Makkelijk te combineren met een lekker stukje vlees of vis, komt ‘ie:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk aubergine, courgette en paprika, aanvullen met vleestomaat en ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 200 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 el koriander (garnering)
  • 1 el extra vierge olijfolie (garnering)
Bereidingswijze
  1. Snijd de aubergine in plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Laat ongeveer 20 intrekken, zodat er voldoende vocht uit de aubergine onttrokken wordt.
  2. Ontvel ondertussen de vleestomaat: zet een kruis op de bovenkant van de tomaat, en dompel deze enkele minuten in hete bouillon. Na 2 à 3 minuten haal je de tomaat uit de pan en laat je deze afkoelen. Vervolgens kun je heel gemakkelijk het velletje eraf halen. Let op: bewaar de groentebouillon, deze heb je later in het recept nodig.
  3. Snijd de courgette en paprika in stukken naar gewenste grootte, pel en snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember schillen. Je hoeft de schil van de gember niet eraf te halen, deze kun je gewoon eten.
  4. Terug naar de aubergine: dep deze droog met keukenpapier.
  5. Verhit vervolgens de kokosolie in een wokpan, en voeg de ui, courgette en aubergine toe. Zet op middelhoog vuur en roer voortdurend gedurende 5 minuten. Voeg daarna de paprika, tomaat, knoflook en gember toe en bak alles samen voor nog eens 2 minuten.
  6. Draai het vuur van de wokpan op klein en voeg de sojasaus en sambal samen met de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat met gesloten deksel ongeveer 15 minuten sudderen.
  7. Druppel een beetje olijfolie over de ratatouille en top af met wat verse koriander om te serveren.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page