Broccolisoep met shiitake

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Broccolisoep, een heerlijk recept om te serveren als voorgerecht voor een etentje of als doordeweeks avondmaal. Maar vandaag maken we niet zomaar broccolisoep, nee, we maken broccolisoep met shiitake. De ingrediënten in deze soep dragen bij aan een gezond voedingspatroon: shiitake bevat, net als broccoli, veel vezels en is daarnaast ook rijk aan vitamine B en verschillende mineralen. Dit recept combineert beide ingrediënten tot een onweerstaanbare soep voor elke gelegenheid, al zeg ik het zelf, haha!

Ingrediënten:

1 portie shiitake, in dunne plakjes gesneden ( als alternatief kunnen oesterzwammen worden gebruikt)
¾ portie broccoli, gebroken in roosjes
¼ portie sjalot, dungesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 el ghee, gesmolten
1 tl tijm
1 el peterselie, fijngehakt
Himalaya zout, naar smaak
zwarte peper, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de dunne plakjes shiitake op de bakplaat en besprenkel ze lichtjes met de gesmolten ghee.
  3. Plaats de shiitake in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Draai de shiitake vervolgens om zodat ze gelijkmatig gaar worden, bak nog eens 5 minuten tot ze knapperig zijn. Haal de knapperige shiitake uit de oven en laat afkoelen.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  5. Roer de sjalot en knoflook erdoor, bak 3 minuten om ze zacht te maken.
  6. Voeg vervolgens de broccoli en de zelfgemaakte groentebouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat koken tot de broccoli zacht is, ongeveer 5 minuten.
  7. Breng de broccolisoep op smaak met tijm, peterselie, zout en peper. Doe vervolgens de broccolisoep in een blender en vermaal tot een gladde massa.
  8. Serveer de broccolisoep warm en garneer met de knapperige shiitake.

Hmm, die knapperige shiitake is zó ontzettend lekker. Heerlijk in deze soep, maar je kunt het natuurlijk ook in een van onze andere groenten recepten doen. Het past bij zo veel!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page