Groentecurry met kiemen
Groentecurry met kiemen
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookDe tijd dat we taugé alleen kenden van de loempia’s bij de Chinees ligt al ver achter ons. Wat heerlijk dat we tegenwoordig zo’n rijk assortiment aan voedingsmiddelen hebben. Ik geniet er in ieder geval van. Voor dit gerecht kun je eigenlijk allerlei kiemen gebruiken, taugé is vaak het makkelijkst, omdat het overal verkrijgbaar is. En gewoon lekker. Niets mis mee.
Ingrediënten:
✓ 1 portie kiemen (taugé of linzenkiemen)
✓ 1 portie groenten (rode, groene en gele paprika, 1 el in blokjes gesneden ui)
✓ 1 el Indiase curry
✓ 100 ml groentebouillon
✓ 1 el vers gesneden bieslook
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Was de paprika’s en en snij het vruchtvlees in reepjes.
- Verhit een pan zonder vet en fruit hierin de paprikareepjes en uienblokjes. Bestrooi met de Indiase curry.
- Giet de bouillon erbij en kook de groenten ongeveer 5 minuten.
- Was en giet de kiemen af. Voeg ze toe aan de groenten en kook nog 5 minuten.
- Kruid het gerecht met peper en zout. Strooi er de bieslook overheen.
v
Tip:Indiase curry bevat kurkuma, koriander, komijn, peper en fenegriek, evenals citroenschil, gember en chili.
Met welke kiemen heb jij dit recept gemaakt?.