Minestronesoep met asperges en artisjok

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een heerlijke Italiaanse groentesoep gevuld met groenten, die je vers kunt gebruiken, maar die ook prima in glas te koop zijn. Zo kun je de soep het hele jaar door eten. Heerlijk met onder andere asperges en artisjokken. Dit recept is ook ideaal om alle groenten uit je koelkast of restjes om te toveren tot een heerlijke soep.

Ingrediënten:

1 tl ghee
⅛ portie bleekselderij, in blokjes gesneden
⅛ portie sjalot, gesnipperd
⅛ portie wortel, in blokjes gesneden
⅛ portie cherrytomaatjes, gehalveerd
1 tl knoflook, fijngehakt
500 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
¼ portie artisjokken uit blik, afgespoeld met koud water
¼ portie asperges, in blokjes
2 el basilicum, fijngehakt
1 portie Gouda / Edammer kaas, geraspt
1 portie knäckebröd

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Voeg vervolgens de bleekselderij, sjalot en wortel toe, bak 5 minuten.
  3. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de (zelfgemaakte) groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  5. Voeg vervolgens de artisjokken en asperges toe, laat 5 minuten meekoken tot ze gaar zijn.
  6. Breng de minestronesoep op smaak met gehakte basilicum en geraspte kaas, serveer met knäckebröd om in de soep te dippen.

De (zelfgemaakte) groentebouillon dient als smaakversterker voor de soep, waar je vervolgens verse basilicum bij doet. Een eenvoudig recept waarbij je verschillende voedzame groenten verwerkt tot een soep met veel mineralen en vitaminen.

Op een goede gezondheid – eet smakelijk!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page