Rundvlees uit een braadzak

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Nog zo’n recept waarbij olie of ander vet niet nodig is en je toch een fantastisch gerecht op tafel kunt zetten: riblappen uit een braadzak. Dit recept heeft geen olie of bouillon nodig doordat het vlees langzaam gaart in de braadzak waarbij het eigen vet als braadvocht dient. De braadzak sluit het vrijkomende vet en vocht van zowel de riblappen als de groenten af, houdt de smaak vast en maakt zo ook nog eens een heerlijke saus, gratis en voor niets! Echt een uitkomst als je het mij vraagt. Je kunt hiervoor een groot stuk riblappen gebruiken, maar ook een schouderkarbonade. Het enige waar je op moet letten is de tijd dat het in de oven is. Een groot stuk vlees moet iets langer garen dan een kleiner stuk. Probeer ons recept hieronder voor een supereenvoudige malse riblap:

Ingrediënten:

1 portie riblappen (als alternatief kun je runderschouder of ribkarbonade of bijvoorbeeld ook een lamsboutschijf nemen)
¼ portie wortel, grof gehakt
¼ portie knolraap, grof gehakt
¼ portie ui, grof gehakt
¼ portie selderij, grof gehakt
1 el mosterd zonder suiker (of maak zelf suikervrije mosterd)
2 el rozemarijn, fijngehakt
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl zwarte peper
2 tl gerookt paprikapoeder
Himalaya zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Vermeng in een kom de rozemarijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, gerookt paprikapoeder, mosterd en zout.
  2. Roer de marinade door elkaar en verdeel het over het vlees. Laat het vlees 2-8 uur marineren.
  3. Zodra het vlees is gemarineerd, verwarm je de oven voor op 180°C. Doe het gemarineerde vlees, wortel, knolraap, ui en selderij in een grote braadzak. Sluit de zak goed af en leg deze in een ovenschaal, prik een paar kleine gaatjes in de zak om lucht te laten ontsnappen tijdens het bakproces.
  4. Plaats de braadzak in de oven en bak gedurende 30 tot 60 minuten (kijk elke 30 minuten als je meer porties tegelijk maakt, dan moet je de baktijd aanpassen – voor karbonade is 45 minuten vaak al meer dn genoeg).
  5. Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 minuten in de zak rusten.
  6. Snijd de braadzak open en gooi deze weg, serveer het vlees met de groenten en het braadvocht.

Eet smakelijk en geniet van de intense smaken die als vanzelf uit dit mooie stuk vlees met groenten tevoorschijn zijn gekomen!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page