Soep van baars filet met koriander

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Ben je bezig een gezonde leefstijl aan te leren? En ben je niet zo gek op vis, hoewel je weet dat het heel gezond is? Dan is zeebaarsfilet een goede optie voor je. De smaak is echt heel mild en weinig “vissig”. De structuur van de vis is heel fijn. Dus echt een aanrader.
Maar ook voor iedereen die sowieso al van vis houdt! En heb je geen goede viswinkel in de buurt? Tegenwoordig kun je eigenlijk alles wel online bestellen, ook deze baars. Baars is rijk aan vetten, eiwitten, B-vitamines, tocoferol, Retinol en vitamine D. En daarnaast heeft het veel mineralen zoals natrium, zwavel, fosfor, kalium, chloor, ijzer, calcium, zink, nikkel, jodium, magnesium, koper, chroom, mangaan, molybdeen, fluor en kobalt.
In dit recept maken we soep, maar je kunt het op vele manieren klaarmaken. In Japan is zeebaars een van de hoofdingrediënten bij het koken van sushi, sashimi en soepen.

Ingrediënten:

1 portie baars filet, als alternatief kan ook snoekbaars worden gebruikt
1 portie groenten (champignons, prei wortelen)
citroenrasp
citroengras
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
½ cm verse gember
300 ml groentebouillon
1 el koriander (gehakt)
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was visfilet met koud water, dep droog en snijd in kleine stukjes.
  2. Maak de champignons met een borstel schoon, was de prei en de wortelen. Schil de wortelen en snijd alle groenten in dunne reepjes.
  3. Was de citroen rasp de schil. Het citroengras aan het dikke uiteinde platslaan. Pel de knoflook en hak in fijne stukken. Maak de chilipeper schoon en snijd in kleine stukjes. Schil de gember en rasp deze fijn.
  4. Breng de bouillon met de kruiden aan de kook. Voeg de groenten toe en kook tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Smeer de vis in met peper en zout en doe het bij de bouillon. Laat het ongeveer 12 minuten trekken.
  6. Voeg koriander toe voor het serveren.

En, wat denk je, is dit een blijvertje? Koriander – you hate it or you love it – in goed Nederlands… Als je er niet van houdt, kun je het natuurlijk vervangen door peterselie, dat geeft weer een heel andere smaak, maar ook heel lekker. Of heb je een ander vers kruid wat jouw favoriet is? Ik ben benieuwd. Ik lees het graag in de comments.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page