terug
terug

Verrassende goulash met mango twist

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Ik kan het bijna niet geloven, maar volgens mij heb ik nog niet eerder mijn all-time favourite goulash recept met jullie gedeeld. Dit had ik al veel eerder moeten doen, maar doe er je voordeel mee; jullie hebben nu nog een heerlijk recept van me tegoed. Voor dit heerlijke recept moet je wel even de tijd nemen, maar geloof me, dan heb je ook echt iets bijzonders bereidt. Lekker is om deze verrassende goulash te serveren met wat groenterijst of een puree, let dan wel op dat je je de portie groente erop aanpast zodat het geheel uiteindelijk klopt met wat er in jouw plan staat aangegeven. Lees hieronder gauw het recept door zodat je kan beginnen:

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: runderlap
    Alternatief: lamslap, varkenslap, wild
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
  • 1 portie mango
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el chilipoeder/vlokken
  • enkele takjes marjolein en tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 el kokosolie
bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in stukken, laat in een braadpan wat kokosolie smelten (of tijdens de eerste 14 dagen van fase 2 zonder olie in een geschikte pan) en braad het vlees op laag vuur. Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de pan. Schep het vlees goed om, zodat beide kanten worden gebakken.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Als het vlees aan alle kanten dicht is geschroeid, voeg dan de ui, kruiden en peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel goed door zodat de kruiden in het vlees trekken.
  3. Voeg vervolgens de bouillon, de verse takjes kruiden en het laurierblad toe. Laat het geheel ongeveer 60 minuten sudderen (deze tijd is afhankelijk van het type vlees dat wordt gebruikt). Je kunt een treefje (een hitte verdeler) onder de pan gebruiken om het gerecht niet te laten aanbranden.
  4. Snijd ondertussen de mango in (dunne) repen en voeg deze na 60 minuten toe. Laat het geheel nog 30 minuten sudderen in voldoende vocht. Het kan dus nodig zijn nog wat extra water of bouillon toe te voegen.
  5. Als het geheel goed is ingedikt, dan kun je de takjes en het laurierblad uit de pan halen en is je gerecht klaar.

Smullen maar!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page