Kruidige zeeduivel uit de oven
Kruidige zeeduivel uit de oven
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookHet is weer eens tijd voor een heerlijk visgerecht. Kruidige zeeduivel staat vandaag op het menu. Ondanks de niet al te knappe verschijning van deze vis kan ik je zeker aanraden om ‘m eens in de oven te stoppen: om je vingers bij af te likken. Na een kleine research kwam ik erachter dat deze vis oergezond is. Zeeduivel bevat relatief veel eiwitten wat zorgt voor een verzadigd gevoel (wel zo prettig nadat je gegeten hebt!). Daarnaast is het vlees van deze vis mager, waardoor ‘ie perfect is om in de oven te braden of grillen. Hieronder lees je een heerlijk recept voor zeeduivel uit de oven!
Ingrediënten:
✓ 1 portie zeeduivel
✓ 1 portie groente: 3/5 deel paprika, 1/5 deel ui, aanvullen met olijven (garnering) en bijvoorbeeld bloemkoolrijst
✓ 100 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
✓ 2 tenen knoflook
✓ ½ rood pepertje
✓ 1 tl citroenrasp (garnering)
✓ 2 el kokosolie
✓ 2 takjes tijm
✓ 1 laurierblad
✓ 1 tl oregano
✓ 1 tl paprikapoeder
✓ verse zwarte peper en zeezout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Extra
✓ Staafmixer
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C graden.
- Pel en snipper de ui en snijd het rode pepertje fijn.
- Was de paprika en snijd in stukken naar jouw voorkeur.
- Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook (uitpersen) ongeveer 2 minuten.
- Voeg nu de paprika en rode pepertje toe aan de pan en bak het geheel ongeveer 8 minuten.
- Schenk vervolgens de groentebouillon in de pan en laat de saus zachtjes sudderen.
- Rits de tijm van de takjes en voeg dit samen met het laurierblad, oregano en paprikapoeder toe aan de saus. Laat de saus nog 5 à 10 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout, vis het laurierblad eruit en pureer de saus.
- Spoel de zeeduivel af, dep de vis droog met keukenpapier en leg hem in een kleine ovenschaal.
- Giet de saus over de vis en plaats deze kruidige zeeduivel in het midden gedurende 10 à 15 minuten.
- Wanneer de vis gaar is kun je hem eventueel garneren met olijven en citroenrasp en serveren met bloemkoolrijst.
Eet smakelijk! Zo heb je toch van een vis die je misschien niet snel zelf zult klaarmaken een heerlijke maaltijd bereid. Yummie!