7 voordelen van een gezonde darmflora en spijsvertering

Blog Posts » Metabolic Balance » De voordelen » 7 voordelen van een gezonde darmflora en spijsvertering
Tags:

Heb jij dit succes zelf ook gemerkt? De meest succesvolle deelnemers kenmerken zich door een opvallend patroon.

In de jaren dat ik deelnemers heb begeleid met het voedingsplan van Metabolic Balance, merkte ik opvallende resultaten qua verbetering van hun darmflora. Door het nauwkeurig opvolgen van het Metabolic Balance programma verbeterde de darmflora bij hen zoveel, dat spijsverteringsklachten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Hierdoor zijn, in tegenstelling tot wat ik op mijn opleiding darmtherapie heb geleerd, aanvullingen met pre- en probiotica vaak helemaal niet nodig. Door goed uitgebalanceerde voeding te gebruiken lossen de meeste problemen al op. En als er nog wel iets extra’s nodig is, dan werkt het goed, omdat het grote voorwerk al is gedaan! Extra goed natuurlijk dat de begeleiders ook weten wat ze kunnen doen, als er iets extra’s nodig is.

Het fijne aan een gezonde darmflora en spijsvertering? Voedingsstoffen worden veel beter gefilterd: gezonde en bruikbare voedingsstoffen worden opgenomen door je lichaam, terwijl de troep je lichaam juist verlaat. Dit heeft ook positieve gevolgen voor onder andere je gewicht. Maar er zijn nog meer voordelen van een gezonde darmflora en spijsvertering, deze lees je in onderstaande infographic.

gezonde darmflora en spijsvertering

Heb je last van buikklachten? Dan kan het best wel eens zo zijn dat je stofwisseling uit balans is. Dit is meestal het gevolg van het te vaak eten van onvolwaardige voedingsmiddelen. Wat betekent dat jouw stofwisseling weer in balans kan worden gebracht door het eten van de juiste voeding, zonder het gebruik van medicatie! Maar wat zijn nou de juiste voedingsmiddelen voor jouw lichaam? Dat is voor iedereen verschillend, want iedereen is op een eigen manier uit evenwicht en heeft andere tekorten opgebouwd. Daarom analyseren we bij Metabolic Balance jouw bloedwaarden. Wil je weten hoe jouw bloedwaarden ons vertellen welke voedingsmiddelen bij jouw lichaam passen? Lees dan meer over onze aanpak, waarbij wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page