Wijze lessen over tomaten

tomaaten

Blog Posts » Voedingsmiddelen » Wijze lessen over tomaten

Een rijpe tomaat mag dan hartstikke gezond zijn (zie infographic), de rest van de plant is juist giftig. De plant doet dit echter wel om een goede reden: zelfbescherming! De gifstof tomatine in de plant wordt niet alleen geproduceerd als afweerstof tegen allerlei ziekteverwekkers, maar is ook giftig voor de mens.

Gelukkig hoeven wij de plant zelf niet op te eten, en verdwijnen deze gifstoffen uit de tomaat wanneer deze rijpt. Top! Dat heeft de natuur weer goed geregeld.

Wat er dan overblijft? De vrucht zelf natuurlijk. Er zijn tal van gezondheidsvoordelen van tomaten op te noemen, en dat hebben we gedaan. Zie onderstaande infographic voor alles wat je moet weten over hoe gezond tomaten zijn!

 

tomaten

Super gezond dus, maar wist je dat de juiste voedingstoffen voor jouw lichaam afhankelijk zijn van de staat waarin jouw lichaam zich op dat moment verkeerd? Daarom analyseren wij jouw bloedwaarden om een persoonlijk voedingsplan te maken. Meer weten over onze aanpak? Lees onze blog waarin wij uitleggen hoe wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page